Advokatska kancelarija Bajić

Advokat mr Svetozar Bajić je rođen 26. 2.1978. godine u Banjaluci, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Pravni fakultet u Beogradu je završio 2002. godine, gdje je i magistrirao privredno pravo i stekao titulu magistar privrednog prava 2010. godine, te je radeći u privredi u Telekomu Srpske a.d. Banjaluka od 2003. do 2010. godine kao sekretar uprave i glavni zastupnik stekao ogromno iskustvo iz oblasti trgovačkog/privrednog prava.

Nakon toga je, septembra 2010. godine, postao sudija Osnovnog suda u Banjaluci i tu funkciju je obavljao 12 godina, 5 godina kao sudija u građansko-pravnom referatu, a zadnjih 7 godina kao sudija u krivičnopravnom referatu u okviru kojeg je sudio i maloljetnički kriminal. Kao sudija je bio dugogodišnji edukator za porodično nasilje, krivično djelo silovanja i oblast seksualnog uznemiravanja, te u krivičnopravnoj oblasti na temu “zakonitost dokaza” u čemu je učestvovao kao koautor mnogih publikacija.

Advokat mr Svetozar Bajić je osnovao kancelariju koja će svakom klijentu pristupiti sa pažnjom, posvećenošću, razumijevanjem njihovih potreba, predočavanja rizika, ali i traženjem najboljeg rješenja za rješavanje njihovog slučaja, koristeći svoje dugogodišnje iskustvo u praksi i stečeno stručno znanje.

Ono što garantuje uspjeh i ulijeva povjerenje sadašnjim i novim klijentima advokata mr Svetozara Bajića je i dugogodišnja pravnička tradicija u porodici Bajić, kome je deda Svetolik Đorđević bio diplomirani pravnik koji je penziju zaradio kao načelnik u Opštini Banjaluka. Otac advokata Bajića, Petar Bajić, je bio cijeli život sudija. Karijeru je završio kao sudija i predsjednik građansko-pravnog odjeljenja Vrhovnog suda Republike Srpske, sada je u penziji. Osim oca, i tetka advokata Bajića, Svjetlana Đorđević Šuput, je bila sudija i advokat u Banjaluci, karijeru je završila kao savjetnik u Ustavnom sudu RS, sada je u penziji.

Petar Bajić je sada savjetnik advokata Bajića, a njegov poslovni partner je advokat Vladimir Kovačević.

Predan rad, profesionalizam i dobra organizacija očekuju vas u advokatskoj kancelariji Bajić.